Historie van ons bedrijf

Ons bedrijf is opgericht door Piet de Bruijn in 1960. Piet was toen 28 jaar oud en had toen al 12 ½ jaar gewerkt als knecht bij Koos Poulus. Hij begon met een schildersbedrijf en een winkel in de Wilhelminastraat. Hij zag gelijk al de mogelijkheden van een schilderswinkel. In de eerste jaren heeft zijn moeder in de winkel de klanten geholpen. Maar nadat Piet in 1964 trouwde met Eef Geers is Eef zelf de winkel gaan doen. Piet en Eef kregen samen 3 kinderen. Piet reed overal met zijn bakfiets naar klanten toe. Het bedrijf is in 1980 verhuisd naar de Westvoorstraat. De zoon van Piet, Adrie de Bruijn, mocht de deur voor het eerst openen. Tot op de dag van vandaag is het bedrijf daar gevestigd.

Nadat Adrie zijn studie had afgerond en voor de Rabobank in Eindhoven werkte maakte hij plotseling bekend dat hij het bedrijf zou willen overnemen. Dit was in 1990. Hij had zijn vader al vaak geholpen en gespijbeld van school om te kunnen werken als schilder. Adrie wilde toen “het vak” leren van zijn vader en langzaamaan kreeg hij meer verantwoordelijkheden.

Het pensioen van Piet en Eef brak aan in 1997 en daarna is de zaak voortgezet door Adrie en zijn vrouw Renate. Adrie in het schildersbedrijf en Renate runt de winkel. De winkel heeft nu meerdere verbouwingen achter de rug. Sindsdien verkopen wij niet alleen verf en behang, maar ook raamdecoratie en gordijnen. Raamdecoratie en gordijnen worden thuis opgemeten en op maat gemaakt. De markt is steeds veranderd en wij bewegen daarin ook mee. Tegenwoordig mengen we de meeste verf in uw gewenste kleur, zijn er grote A4 stalen verkrijgbaar van uw kleur en staan er 2 mengmachines van de grootste verfmerken. En met meer dan 300 behangboeken is er meer dan voldoende keuze.

Wij zijn nu al bijna 60 jaar uw specialist!

Adrie en Renate